Blog

Spa & Wellness

Rozvíjejte svou techniku plavání
s Endless Pools®

Plavecký protiproud v Endless Pools® vám umožní plavat na místě a nabízí tak nevídané možnosti tréninku plavání a zdokonalování plavecké techniky.

Plavání na místě znamená, že trenér vidí každý detail vašeho záběru a může okamžitě provést korekci v technice vašeho plavání.

Trenér Dave Marsh dovedl ženy z týmu USA k osmi zlatým medailím v Riu a plavecký tým Auburn University ke 12 titulům v národním šampionátu NCAA. Když chce vyladit plaveckou techniku svých nejlepších plavců, obrací se na model Endless Pools Elite. 

Mnoho závodních plavců a plaveckých trenérů volí podvodní zrcadla Endless Pools. Zrcadla umožňují sledovat záběr v reálném čase. Můžete vizuálně propojit to, co děláte, s tím, jak se cítíte, a dosáhnout tak rychlejšího zlepšení než v tradičním plaveckém bazénu.

SEZNAMTE SE S PLAVECKÝMI TRENÉRY

V prvních čtyřech videích uvidíte Davea Marshe, jak trénuje s modelem Endless Pools Elite. 

Uvidíte také čtyři videa z plaveckého studia SwimBox Virginia v jejich modelu Endless Pools Performance. Rychle se rozvíjející plavecké studio se během prvních pěti let rozšířilo z plaveckého miniklubu pro maminky s dětmi na dvě provozovny s 11 trenéry.

PLAVECKÉ CVIKY OD TRENÉRA MARSHE

Při práci s jednou ze svých elitních plavkyň trenér Marsh z blízka koriguje postavení ramen a rukou při plavání.

Část jejich práce je specifická pro prostředí Endless Pools®. Plavání na místě jim umožňuje provádět okamžitou korekci ke zlepšení plavecké techniky. Doporučuje jí také používat podlahové zrcadlo Endless Pools, aby korigovala pokles loktů.

Tímto cvičením na záda pomáhá trenér Marsh plavcům vyrovnat polohu těla a dosáhnout symetričtější rotace. Začíná s pomalým, kontrolovaným plaváním vzad a poté zesílí protiproud v Endless Pools® pro cvičení v rychlejším tempu.

Při tomto nácviku klasického plavání trenér Marsh nechá plavce zaujmout polohu zády k protiproudu v Endless Pools®; cílem je, aby plavec cítil vodu na dlaních a uvědomil si správnou polohu paží.

Pohled z blízka mu umožňuje pozorovat a korigovat polohu kolen během kopu. Během několika vteřin je schopen plavkyni trénovat tak, aby se zlepšila.

Při nácviku motýlkového stylu plavání využívá trenér Marsh podvodní zrcadlo, které umožňuje plavci potvrdit si vlastní vysoký záběr a polohu rukou. Trenér Marsh je opět dostatečně blízko, aby mohl opravovat chyby v technice.

PLAVECKÉ CVIKY ZE SWIMBOX

Trenéři Dominic a Lissa Latellovi provozují plavecké studio SwimBox ve Virginii. 

Technika Corkscrew Drill posiluje střed těla a pomáhá plavci se při plavání udržet v rovině. Provádění tohoto cviku v protiproudu je obzvláště užitečné, protože jakékoliv vybočení z proudu způsobí, že plavec musí znovu začít plavat.

Cvičení Stability Swim Drill je ideální pro rozvoj správné formy ve vodě. Při záběrech plavec posílí důležité svaly ve středu těla.

Cílem cvičení Zipper Drill je vyladit fáze plaveckého způsobu. Důležitým aspektem tohoto cviku je umístění ruky; klíčem ke správnému provedení cviku je udržení palce v jedné rovině s tělem během celého záběru.

Nácvik Catch-Up Drill při plavání je skvělý pro zlepšení techniky dýchání. Tento cvik by měl také pomoci s uvolněním těla a vytvořením přirozenějšího plaveckého způsobu.