Blog

Spa & Wellness

Proč Investovat do Endless Pools

Vždy jste si přáli mít doma na zahradě bazén a zaplavat si v něm stejně jako v plaveckém bazéně? Váš sen se může stát realitou právě s Endless Pools.

Co Vám bazény Endless Pools nabízí?

Tyto bazény jsou speciálně navržené pro plavání s protiproudem.

Silný protiproud Vám umožní plavat donekonečna aniž byste museli dělat “otočky” jako v plaveckém bazénu. Bazény Endless Pools jsou určeny i pro běh ve vodě a vodní aerobik.

Endless Pools bazény je možné instalovat venku i uvnitř. Bazén je celoročně vytápěný a údržba vody je mnohem snazší než ve velkém bazénu.

Většina modelů je velká 3 metry na 5 metrů. Ovšem máme i modely, kde mohou najednou plavat až dva plavci.

Moderní protiproud se ovládá velmi jednoduše, pouhým stisknutím tlačítka si nastavíte požadovanou rychlost. Protiproud v bazénech Endless Pools je natolik výkonný, že jej hojně využívají profesionální plavci a trenéři po celém světě.

Naše produkty mění životy! Budete další?

Jeden z příběhů, který Vám můžeme ukázat je o ženě jménem Meredith Volpe.

Po několika dětech začala Meredith ztrácet kontrolu nad svou hmotností. Každý den se cítila více uvězněná ve svém těle. Snažila se cvičit, ale všechno, co zkusila jí způsobovalo příliš bolesti, což jí vedlo k pocitu beznaděje. Takhle žít nechtěla a proto toužila po změně.

Když se Meredith dozvěděla o výhodách cvičení s nízkým dopadem na vodu v domácích plaveckých lázních značky Endless Pools, znovu získala naději. Pomalu, ale jistě začala vidět, jak se její váha snižuje a zbavuje se tuku. Na její příběh se můžete podívat v níže přiloženém videu s vloženými českými titulky.

Jak se mohou bazény Endless Pools vyrovnat velkému plaveckému bazénu nebo plavání v přírodě?

Plavecký bazén je obvykle široký, rozdělený do jednotlivých drah pro plavce a dlouhý minimálně 25 metrů, aby uspokojil i ty nejnáročnější sportovce. Jejich instalace a údržba je velmi nákladná. 

Při plavání v otevřených vodách sice trávíte čas v přírodě, na čerstvém vzduchu, ale jsou tu nebezpečné faktory, na které bychom neměli zapomínat – jako je bezpečnost ve vodách, kde je špatná viditelnost, teplota vody, spodní vodní proudy.

Endless Pools bazény zabírají mnohem méně místa, jejich instalace je snadnější a provoz ekonomičtější než u klasických bazénu.

Máte-li bazén doma nebo na zahradě, ušetříte si jízdu autem k jezeru nebo na veřejné koupaliště.

Bazény Endless Pools lze využít pro různé typy plaveckých tréninků:

Kondiční plaváníJedná se o nepřetržité plavání, které zlepšuje vytrvalost. Mnoho lidí si mylně myslí, že toto je jediný styl plavání, který lze v bazénech Endless Pools využít – nastavit tempo a plavat. Ale není tomu tak!

Intervalový tréninkMísto plavání na určitou vzdálenost (například 3 x 100 metrů) plavete na čas (například 5 minut plavání, 30 sekund odpočinek)

Pilování plavecké technikyDo některých bazénu Endless Pools je možné nainstalovat na dno a boky zrcadla, které Vám umožní kontrolovat správnou techniku plavání.

Výhody plavání v Endless Pools

Endless Pools bazény nabízejí řadu výhod, které šetří Váš čas a pomohou Vám zdokonalit Vaše plavecké dovednosti. Výhody bazénu jsou zejména:

Praktičnost – Investicí do Endless Pools ušetříte spousty času a peněz. Již nebudete muset platit za vstupy a členství v plaveckém bazéně, řešit dopravu do bazénu nebo stát v koleně. Sami si regulujete množství chloru a další chemie v bazénu, takže máte jistotu, že bazén je z hygienického hlediska zcela v pořádku.

Zlepšení techniky plavání – díky instalaci zrcadel, můžete sledovat každé svoje tempo, které uděláte a soustředit se tak na správnou techniku plavání. Tyto bazény používají elitní trenéři, aby zdokonalili techniku plavání u svých svěřenců.

Víceúčelnost – Endless Pools bazény nejsou jen ke koupání a plavání. Můžete je využít i mnoha dalšími způsoby, například pro běh ve vodě na běžeckém pásu, vodní aerobic nebo jednoduše zvyšte teplotu vody a relaxujte stejně jako ve vířivce.