Blog

Spa & Wellness

Vířivé vany a váš imunitní systém

Věděli jste, že strach a úzkost mohou snížit váš imunitní systém?

V současné době, kdy dochází k omezování sociálních kontaktů, jsme nuceni k častějšímu mytí rukou, nedotýkání se našich tváři a trávíme více času doma, je důležité, abychom našli způsoby, jak posílit náš imunitní systém.

Jak mohu posílit můj imunitní systém?

Náš imunitní systém vyžaduje rovnováhu a harmonii v těle, aby mohl dobře fungovat. Imunitní systém můžeme posílit například zdravou stravou, pohodou, pobytem na čerstvém vzduchu, dostatkem spánku, vyhýbání se tabáku a alkoholu a vyhýbáním se stresu.

Užijte si vířivku venku!

Většina lidí ráda relaxuje při pobytu venku v přírodě. Ale co se stane, když se ocitnete v situaci, že musíte zůstat doma a nemůžete se dostat ven? Tady může pomoci právě vířivá vana. Užijte si horkou lázeň ve vířivé vaně venku, bez ohledu na počasí či okolní situaci. Není nad to pozorovat noční oblohu plnou hvězd při relaxaci ve vířivce v bezpečí vašeho domova.

Vířivky mohou pomoci k lepšímu spánku

V dnešní době koronaviru, kdy trávíme většinu času zavření doma, trápíme se svým zdravím a zdravím svých blízkých, je velmi složité najít klid pro kvalitní spánek. Nedostatek kvalitního spánku nepříznivě ovlivňuje náš imunitní systém. Koupáním a relaxací ve vířivce se zvýší cirkulace krevního oběhu, zatímco se sníží váš krevní tlak a srdeční frekvence. To může pomoci dosáhnout klidového stavu, který vede k lepšímu spánku.

Vířivé vany napomáhají snížení stresu

Uklidňující a relaxační 20minutová koupel ve vaší vířivé vaně může pomoci  proti stresu a jeho negativním účinkům na lidské tělo. Teplá voda a uklidňující masáž působí na zmírnění úzkosti a uvolnění napjatých svalů.

Překvapivý výzkum ukazuje, že pravidelné koupání v teplé vodě, ať už se jedná o přírodní horký pramen či vířivou vanu u vás doma, může mít velký vliv na vaše zdraví a každodenní život.

Dopřejte si více zdraví a méně stresu. Dopřejte si vířivou vanu.