Blog

Spa & Wellness

Proč se stává vířivá vana trendem domácnosti?

Na celém světě lidé hledají nový způsob, jak se zabavit, zbavit se stresu a zůstat sportovně aktivní. Výsledkem je, že poptávka po zařízeních, jako jsou vířivé vany, Swim spa a plavecké bazény obrovsky rostou. Dnešní doba je velmi obtížná na zvládnutí stresu, fyzické kondice a především psychiku. S tím Vám naše zařízení můžou skvěle pomoci. Vířivky poskytují výbornou kombinaci masáže a horké koupele. Naše inovativní, patentované trysky jsou navrženy pro konkrétní svalové skupiny a dodávají silné proudy vody, které můžete přizpůsobit požadovanému tlaku. Patentovaná Moto-Massage DX je revolucí hydroterapie. Tato jedinečná pohyblivá tryska přináší dva silné proudy teplé vody, které se šíří nahoru a dolů po celé délce zad. Tato jedinečná masáž zad je k dispozici pouze u našich vířivek Hot Spring a je součástí vybraných modelů.

Pokud jste strávili nějaký čas vybíráním nové vířivky, pravděpodobně jste už hodně slyšeli o tom, jak dobré vířivky jsou pro naše zdraví. Kromě toho, že je uklidňující si mnoho lidí stále klade otázku: „Co vlastně vířivka dělá pro vaše tělo?“ Řekněme hezky stručně: Hodně!

Pravidelné používání vířivé vany může mít obrovský dopad na řadu zdravotních problémů a může významně posílit vaši celkovou pohodu. Abyste porozuměli účinkům vířivky na vaše tělo a proč se tedy vířivá vana stává v dnešní době trendem, uvádíme několik běžných fyzických onemocnění a zdravotních problémů, které lze zmírnit běžným používáním vířivky.

Bolest svalů

Chronická bolest postihuje přibližně 20% dospělých. Tato bolest často podobu bolavých svalů. Naštěstí vířivky mohou poskytnout určitou úlevu. Teplo z vody ve vířivce by mělo pomoci uvolnit napnuté svaly a podpořit průtok krve, což může vést ke snížení a úlevě od bolesti. Výkonné tryskové systémy mohou také masírovat svaly a zmírnit napěti, které může způsobovat nepohodlí. Proto pravidelné používání vířivky může nejen zmírnit bolest, ale může také poskytnout podporu při cvičení.

Bolest kloubů

Bolest kloubů je další běžné utrpení, které lze zlepšit každodenní rutinou. Důvod je jednoduchý: Vztlak vody může snížit váhu vašich kloubů, což může pomoci zmírnit bolesti kloubů nebo bolesti artritidy. Podle nadace pro artritidu, ponoření do teplé vody podporuje bolavé končetiny, může snížit otoky, záněty a zvýšit oběh. Účinky horké lázně mohou pro vaše tělo přetrvávat ještě delší dobu po opuštění vířivky.

Stres

Moderní a běžný život je plný stresů, které si může vybrat svou daň na vaší fyzické a emoční stránce. Vířivé vany a jejich horké lázně pomáhají se tohoto stresu zbavit pomocí hydroterapie. Studie ukázaly, že autonomní nervový systém vašeho těla se vyrovná, když se ponoříte do teplé vody. Toto vyvážení vám může pomoci lépe zvládnout stres a může dokonce vést ke snížení rizika kardiovaskulárních onemocnění. Zlepšení paměti, kognitivních procesů a zvýšení koncentrace.

Úzkost

Vířivky vám mohou pomoci stejným způsobem také se snížením úzkosti. Způsob, jakým teplá voda ovlivňuje nervový systém vašeho těla, vám může pomoci zpracovat emoce a zmírnit úzkost. Existují však funkce i mimo samotnou vodu, které mohou pomoci s úzkostí. Integrovaná LED světla pomáhají vytvářet uklidňující atmosféru, zatímco integrované reproduktory vám umožňují poslouchat relaxační hudbu, nebo meditační program s průvodcem.

Špatný spánek

Podle jedné studie je více než 60% dospělých, které nemají dostatek spánku, který potřebují. Nedostatek spánku si rychle vybere svou daň na mysl i na tělo. Kvalitní spánek je nezbytný pro správné fungování celého těla. Jeho nedostatek nebo dokonce absence se časem projeví řadou nepříjemných důsledků. Přibývání na váze, pomalejší metabolismus, zhoršení koncentrace a produktivity, úzkostné stavy, deprese a poruchy imunity. Možná by vás nenapadlo, že za tím vším může stát právě nedostatek spánku nebo potíže s usínáním. Opak je ale pravdou, kvalitní spánek je nezbytný pro mentální i fyzické zdraví. Vířivka vám problém se špatným spánkem dokáže napravit. Relaxační namáčení v horké koupeli před spaním vám pomůže odpojit se od stresu a povinností v každodenním životě. Přestávka od obrazovek a sociálních médií vám také pomůže uklidnit mysl a bylo prokázáno, že vede i k lepšímu spánku. Uvolněním svalů a patřičným vymazáním starostí z daného dne vás může horká vana dokázat připravit pro kvalitní regenerační spánek.

Jaký je závěr?

Vířivá vana je skvělým řešením jak se zbavit zdravotních problémů a jak posílit vaši mysl, ale dokud to sami nevyzkoušíte – neuvěříte. Zavolejte nám a domluvte si s námi meeting, který vás přesvědčí. V našem testovacím centru Pražského showroomu (Kodaňská 1509/73, Praha 10)  si můžete vyzkoušet vířivou vanu, plavecký bazén s protiproudem, nebo běžeckým pásem. Máme pro vás připravenou šatnu, infrasaunu a parní kabinu. Neváhejte a kontaktujte nás ještě dnes!