Blog

Spa & Wellness

Proč mít doma saunu?

Sauna je zdraví prospěšná

V dnešní náročné době je důležité umět se odreagovat od veškerých starostí. Návštěva sauny člověku poskytne duševní pohodu, ale i fyzické zdraví.

Je známo, že Finové, kteří se saunují již po staletí, patří mezi nejzdravější národy na světě, proto pravidelným saunováním posílíte svoji imunitu, obrany schopnost organismu a docílíte zlepšení stavu pokožky.

V sauně se lépe prokrvují tkáně (vnitřní orgány, svaly i kůže) díky vyššímu výkonu srdce a celého krevního oběhu. Během pocení v sauně se organismus zbavuje škodlivých látek a dochází k čištění pleti. Díky klima sauny se otevřou póry, kůže se tak zbaví všech nečistot a černých pupínků. 

Saunováním také zmírňuje bolest svalů a klubů, zmírňuje potíže při artróze a revmatu, je také doporučováno při dýchacích obtížích jako je astma, chronické záněty dýchacích cest nebo průdušek. Pravidelnou návštěvou sauny se postupně naše tělo otužuje a dochází ke zlepšení tělesné kondice.

V sauně dochází k uvolnění těla, člověk se tak mnohem lépe zbaví stresu, nervozity, deprese či dokonce migrény. Pravidelným saunováním alespoň jedenkrát týdně se zlepšuje kvalita spánku, snižuje riziko celulitidy nebo nechutenství. 

Všechny tyto pozitivní účinky saunování mají výrazný pozitivní vliv na lidskou psychiku.

Umístění sauny

Domácí saunu si můžete navrhnout na míru včetně všech doplňků a tím více si v ní užít chvíle odpočinku. Saunu doma je možné umístit prakticky kamkoliv. 

Při stavbě nového domu, je třeba myslet na umístění sauny dopředu. Saunu lze umístit ale i do starších domů, bytů, na balkon či zahradního domku. Dnes se již dělají sauny na zakázku, proto je možné umístit saunu například do prostoru pod schody či nepoužívané komory.

Při budování saun klademe velký důraz na design. Kromě našich vlastních designérských nápadů neustále spolupracujeme s místními designéry na interiér a architekty.

TIMO NAKARI
GENERÁLNÍ ŘEDITEL

Realizace

Neváhejte nás oslovit a najdeme saunové řešení, které Vám bude vyhovovat. Nabízíme realizace luxusní domácí finské sauny i infrasauny na klíč. Přijedeme k Vám domů, vše pečlivě zaměříme a navrhneme řešení ve spolupráci se saunovým projektantem, tak aby sauna splňovala veškeré Vaše kritéria a přání. Veškeré komponenty dodáme, uděláme veškerou montáž, abyste si pak mohli užít luxus, který Vám domácí sauna nabízí.