Blog

Endless Pools

Pomůže vám Swim Spa na bolavé klouby?

Rychlý životní styl a pokroky v lékařské péči znamenají, že musíme začít myslet na své dlouhodobé zdraví. Vodní terapie nabízí řadu výhod v každém věku a může konkrétně pomoci při různých opotřebeních i stavech souvisejících s věkem.

Vodní terapie není žádnou novinkou. Již od předřímských dob se věřilo, že lázně a léčivé vody nabízejí léčebné účinky. V současné době existuje velké množství výzkumů, které dokazují, jak prospěšná může být vodoléčba při rehabilitaci zranění až po pomoc při zvládání chronických zdravotních potíží.

Pro většinu lidí je teplá voda dostatečných pozváním a naše fitness systémy Endless Pools® lze vyhřívat až na 40 stupňů Celsia. Díky vestavěným tryskám a plaveckému proudu získáte všechny výhody profesionální vodoléčby v soukromí svého domova, tak často, jak potřebujete.

Lidé, kteří trpí svalovými křečemi, bolestmi zad, artritidou a fibromyalgií, často shledávají vodní terapii jako obzvláště léčebnou, ale výzkumy ukazují, že vodoléčba může pomoci při hojení po ortopedických operacích, úrazech, sportovním přetížení a dalších.

Při jakých stavech pomáhá vodoléčba?

Naši zákazníci, kteří se zaměřují na terapeutické aspekty fitness systémů Endless Pools, nám říkají, že naše vodoléčba pomáhá při široké škále problémů, včetně:

  • Bolesti dolní části zad
  • Zranění kolen
  • Náhrady kloubů
  • Zranění horních končetin
  • Neurologické stavy (nemoci a úrazy)
  • Pooperační rekonvalescence
  • Artritida
  • A další…

Níže jsou uvedeny některé konkrétní studie s vynikajícími výsledky.

Úleva při artritidě

Bylo provedeno mnoho studií, které se snažily pochopit, jak může vodní terapie prospět lidem trpícím mnoha formami artritidy. Státní univerzita v Utahu prokázala, že šestitýdenní cvičební program na vodním běžeckém páse snížil bolesti kloubů a zlepšil rovnováhu, funkci a pohyblivost u pacientů s osteoartrózou.

Zotavení po operaci

LaTrobe University provedla metaanalýzu (souhrnnou studii všech relevantních výzkumů) a ukázala, že vodní fyzikální terapie zlepšuje funkci, která je stejně účinná jako terapie na souši, pokud jde o bolest, otoky, sílu a rozsah pohybu, aniž by se zvýšila nežádoucí rizika spojená s ranami.

Jiná studie ukázala, že vodoléčba pomáhá po operaci předního zkříženého vazu kolene, včetně lepších výsledků v oblasti rovnováhy a menšího počtu epizod opětovného zranění.

Příběh Gideona Ariela, bývalého olympijského atleta

Podívejte se na cestu bývalého olympionika Gideona Ariela k uzdravení po selhání ledvin. Gideon je průkopník moderního fitness a především majitel Endless Pools Fitness E700 z Orange County, CA.

A klid v duši? Výzkumy o přínosu meditace jsou ohromující. Plavání je jednou z mála aktivit, která kombinuje endorfinový vzruch běhu se soustředěnou silou meditace. Je to doslova to nejlepší z obou světů, přičemž snižuje stres kloubů a poskytuje všechny zdravotní výhody pravidelného cvičení (lepší spánek, zvýšenou bdělost a ano, klid mysli).

Takže se vás ptáme.. Kdyby existovala jedna věc, která by vám zajistila celoživotní pohodu – existuje něco lepšího než Endless Pools Fitness Systems?
Váš prostor. Vaše tempo. Wellness navozující štěstí pro současnost i dlouhou budoucnost.

Stylový, cenově výhodný a praktický…
najdete nekonečně mnoho důvodů, proč si fitness systém užívat po celý život.