Blog

Spa & Wellness

Jaké sauny si u nás vybrat?

FINSKÁ SAUNA

Tradiční finské saunování

Finská sauna je součástí skandinávské kultury a tradice. A byla to právě Skandinávie, odkud se saunování rozšířilo do Evropy a USA.

Typická finská sauna se liší od dnešní moderní. Původní finské sauny byly spíše jako malé chatky, většinou situované někde u jezera, uvnitř obložené dřevem a též dřevem vytápěné. Při vytápění dřevem vznikal kouř charakteristický pro finské sauny. Jakmile kouř vyhřál celou chatu, vyfoukal se ven a sauna byla připravena k použití.

Dříve sloužily tyto sauny k léčbě nemocných, rození dětí, ale třeba i k uzení masa.

Saunování v dnešní době

Dnes je v moderní finské sauně suchý vzduch a teplota v rozmezí 80-100 stupňů Celsia. Nejčastěji jsou sauny vyhřívány elektrickými kamny se saunovými kameny. Tyto typy moderních kamen umožňují polévat rozehřáté kameny vodou, které tím rychle zvýší teplotu.

Naše finské sauny na míru

Každá saunová kabina je pečlivě vyrobena přesně v souladu s potřebami a přáními zákazníka. Toto zahrnuje vybrané materiály, velikost kabiny a rozložení lavic uvnitř; jednoduše vše, co saunu vyrobenou na zakázku tvoří a odlišuje. Naším přáním je, aby zákazník byl se saunou spokojen po celá následující desetiletí. Proto jsme flexibilní a rádi se zákazníkem prokonzultujeme všechny detaily. Jednou z oblastí, kde neděláme žádné kompromisy, je kvalita našeho řemeslného zpracování a spolehlivost materiálů, které používáme.

INFRASAUNA

Prostředí v infrasauně je pro lidský organismus vlídnější než ve finské sauně. Infrasauna ohřívá tělo zevnitř Infračervené kabiny fungují na principu vyzařování. Teplo pochází z infračerveného topného tělesa a je rozptylováno ve formě infračerveného záření. Infračervené paprsky jsou podobné slunečním paprskům. Z toho důvodu infračervená kabina pracuje při mnohem nižších teplotách: v průměru 30 až 35 stupňů Celsia do maximálně 50 stupňů Celsia. Infračervená kabina působí jako slunečný den a za pomoci hudby, vonných olejů a s dobrým společníkem může navodit příjemnou náladu.