Blog

Spa & Wellness

Jak HotSpring vířivka změnila Malachiho život k lepšímu

Malachi Agnew má doma vířivku značky Hotspring a to změnilo jeho život…

Malachi dostal darem pětimístnou vířivku Highlife Prodigy od Hotspring Spas. Tento dar změnil život jemu i jeho matce Julii. Než dostal Malachi Prodigy spa, musel dojíždět ke svému kamarádovi do jejich vířivého bazénu. Takto cestoval se svou matkou i několikrát denně.

Pravidelné koupání ve vířivce ulevuje Malachimu od jeho každodenních bolestí, které ho trápí po celý život. První hospitalizaci podstoupil v jeho pouhych šesti týdnech a první velkou operaci mozku v jeho čtyřech letech.

Malachi trpí velmi vzácnou genetickou poruchou, která nebyla dosud ani pojmenována. Je třetím člověkem na světě, který trpí touto poruchou, která nejvíc nabírá na síle v období puberty (Malachimu je nyní 14 let). Tato nemoc způsobuje úbytek svalů, spojený s velkými křečemi. Malachi dále trpí Chiariho malformací, která se vyznačuje strukturálními vadami v oblasti lebky a mozečku, intrakraniálním tlakem, migrénami, skoliózou, epilepsií, astmatem až po poškození obratlů, což způsobuje skřípnutí nervů.

Mohu žít život naplno a nejsem jen to dítě, které sedí a sleduje všechny ostatní děti jak si hrají.

Malachi Agnew

Jóga a Meditace ve vířivce

Malachiho matka Julie říká, že dokud neměli doma vířivý bazén, musel Malachi užívat denně pět léků proti bolesti, včetně morfia. Od doby, co mají svůj vlastní vířivý bazén zvládá Malachi bolest mnohém lépe a dokonce nepotřebuje užívat ani léky.

Malachi se ve vířivce věnuje meditaci a józe. Používá buddhistickou meditační techniku, která trénuje mysl, aby porazila bolest. Julie říká, že Malachiho mysl ožila, protože už není rozptylován bolestí a díky tomu získal větší sebevědomí.

Fyzioterapie, kterou Malachi dělá ve vířivém bazénu mu poskytuje nesmírnou úlevu a i usnadnění péče o něj pro jeho matku Julii. V minulosti musela Julie s Malachim cvičit 3x denně 30 minut a dělat mu dlouhé masáže, aby zmírnila křeče, kterými trpěl.

Malachio své matce říká: „Je to největší hrdina v mém životě.“

Vířivý bazén usnadňuje Julii spousty práce, jelikož už nemusí s Malachim tolik cvičit a trávit čas na cestách ke známým do jejich vířivého bazénu. Díky tomu má Julie nyní i více času sama pro sebe a svou vášeň – restaurování staré motorky Harley Davidson.

Každý den žije naplno

Vířivka řady Highlife – Prodigy umožňuje Malachiemu užít si zábavu a hry v bazénu s jeho bratry. Jak říká: „Mohu žít život naplno a nejsem jen to dítě, které sedí a sleduje všechny ostatní děti jak si hrají.“

Julie: „Jsme velká šťastná rodina, bez Hot Spring Spas bychom to nezvládli.