Blog

Endless Pools

Jak darovaný Swim Spa, změnil Ianovi život

Po tragické autonehodě Ian osiřel a utrpěl vážné poranění mozku. Jeho teta Melissa se přestěhovala z Oklahomy do Kalifornie, aby se mohla starat o Iana a jeho dva sourozence. Bojovala s finančními i časovými problémy, aby zvládla Ianovu terapii.

Když se tým Watkins Wellness dozvěděl o Melisse a Ianovi, daroval rodině fitness systém Endless Pools® E700. Systém E700 je 17metrové plavecké swim spa od společnosti Endless Pools, která je charakteristická hladkým, nastavitelným proudem. Dokonce přidali i exkluzivní podvodní běžecký pás Endless Pools.

Před deseti lety, když bylo Ianovi pět let, se Ian a jeho rodina se stali účastníky tragické autonehody, při níž přišli o život jeho matka i otec a Ian se více než čtyři měsíce držel při životě v kómatu. V autě byli i Ianův mladší bratr a sestra, ale vyvázli z nehody s lehkými zraněními. Prognózy lékařů nebyly dobré a nejisté pro Iana, který nakonec opustil nemocnici slepý, nemohl se sám posadit a byl upoután na kolečkové křeslo, které ho udržovalo ve vzpřímené poloze. Ian nemohl cíleně pohybovat levým bokem, nemohl polykat tekutiny a sotva mluvil. Ianova teta Melissa Colemanová po nehodě všeho nechala a stala se zákonnou zástupkyní dětí nebo lépe řečeno jejich andělem strážným. Byla tu pro děti na každém kroku, při zotavování, při terapii, při slzách i úspěších. Melissa byla po celou dobu Ianovým hlavním ochráncem zdraví. Poskytovala dětem lásku, vedení a stabilitu, jako by byly její vlastní.

Ianovi je nyní 15 let a na každém kroku stále udivuje lékaře. Když říkali, že to nejde, ukázal jim, že jeho srdce a touha po zlepšení neberou „ne“ nebo „nemůžu“ jako odpověď. Místo toho to Iana pohánělo k tomu, aby každý den pracoval ještě usilovněji a doslova s každým dalším krokem duševně i fyzicky sílil. Nyní chodí s pomocí chodítka a získává stále větší samostatnost.

Díky vodoléčbě dělá úžasné pokroky

Jednou z nejúčinnějších terapií pro Iana je vodoléčba. Právě v ní zaznamenal úžasné pokroky oproti standardní terapii. Voda mu poskytuje oporu a je pro jeho tělo méně nárazová, ale nutí ho tvrdě pracovat a poskytuje mu odpor, který potřebuje k budování svalů a bezpečnému zlepšení obratnosti. V současné době je v San Diegu pouze 1 místo Aqua Treadmill, které tuto terapii nabízí. Je velmi obtížné se na něj objednat a především je velmi nákladný. Navázali jsme spolupráci s místní společností Watkins Wellness, největším výrobcem vířivek, plaveckých lázní a hydroterapeutických bazénů na světě. Vlastní značky jako Caldera Spas®, Hot Spring® Spas a Endless Pools®. V roce 2016 uvedla společnost Endless Pools na trh Endless Pools Fitness Systems, což je produkt, který mění pravidla hry a je ideální pro Iana..

Díky tomu se cítím opravdu lépe a mohu dělat pokroky..

Ian

Výrobky Endless Pools nabízejí tolik možností, které jsou přínosné pro Ianovo neustálé zlepšování – zejména když je má na vlastní zahradě, kde je může využívat DENNĚ. Funkce, které Endless Pools nabízí, bezpochyby urychlí Ianovo zotavení – od proměnlivého tempa generátoru plaveckých proudů přes podvodní běžecký pás, dostatečný prostor pro cvičení až po hydromasážní sedátka.

Tento bazén je přesně to, co Ian potřebuje, aby mohl pokračovat a urychlit tak svou cestu zpět a naplno využít svůj potenciál. Melissa chce oslovit další rodiny s TBI (traumatickým poraněním mozku) a nabídne jim možnost využívat tento úžasný produkt.

Zde je skvělé video, které pomáhá poskytnout další vhled do Ianovy cesty..