Blog

Spa & Wellness

7 typů jak prodloužit život vody ve vaší vířivé vaně

Ať už jste ekologicky smýšlející typ, nebo se jen snažíte ušetřit nějakou tu korunu a hledáte způsoby, jak šetřit vodou, pak je tento článek přímo pro Vás.

Většinu běžných vířivých van se standardním systémem sanitace vody je třeba několikrát ročně zcela vypustit a znovu napustit. V dnešní době jsou díky chytřejším technologiím vířivky vybaveny moderním systémem slané vody, jako je například integrovaný solný systém FreshWater™ na bázi titanových kartuší, který je exkluzivní pro společnost Hot Spring®. To znamená, že voda ve vaší lázni může vydržet celý rok bez nutnosti výměny.

1. INVESTUJTE DO KVALITNÍHO SYSTÉMU PRO SANITACI VODY

U tradičních chlorových a bromových systémů péče o vodu vyžadují sanitační prostředky časté ruční doplňování, aby zničily bakterie a udržovaly vodu čistou. Může dojít k hromadění zbytků chemických látek. Ty vytvářejí zápach a způsobují podráždění kůže a očí. Kvůli hromadění zbytků je třeba vířivou vanu využívající tyto systémy každé tři až čtyři měsíce vypustit a doplnit. Solný systém FreshWater™, který je k dispozici jako volitelné příslušenství u vířivek Hot Spring Limelight® Collection a vířivek Hot Spring Highlife® Collection, nabízí majitelům vířivých van lepší a jednodušší volbu.

Systém FreshWater™ Salt System na bázi titanové kartuše generuje chlor ze soli a automaticky jej uvolňuje do vody v pomalém a stálém množství, čímž odpadá nutnost ručního přidávání sanitačních prostředků k udržení čistoty vody. To nejen usnadňuje péči o vodu, ale také nezanechává žádné zbytky, takže voda ve vířivé zůstává čistá a prodlužuje se její životnost až na 12 měsíců. Delší životnost vody znamená méně vypouštění a doplňování a méně plýtvání vodou.

Solný systém FreshWater™ se snadno používá. Intuitivní výzva na ovládacím panelu vany připomíná majiteli, aby každých 10 dní provedl test vody. Stisknutím tlačítka může majitel nastavit úroveň výstupního chlóru. Výměna kartuší je nutná pouze jednou za čtyři měsíce, aby byla voda čistá a vždy připravená k použití.

Podívejte se na toto video a dozvíte se, jak systém FreshWater Salt System umožňuje trávit více času relaxací ve vířivce a téměř žádný čas na její údržbu. Jak to vlastně celý funguje?

2. PRAVIDELNĚ ČISTĚTE A VYMĚŇUJTE FILTRY

Filtry je třeba pravidelně čistit. Rychlá kontrola jednou týdně vás bude informovat o jejich stavu. Při jejich kontrole se zaměřte na praskliny a opotřebení. Krátkým propláchnutím zahradní hadicí je zbavíte nečistot. Kvalitní filtry vydrží dva až tři roky.

3. ZAKRYJTE VÍŘIVOU VANU

Kvalitní vířivky se dodávají s odolným vinylovým krytem. Pokud vanu nepoužíváte, vždy ji zakryjte, abyste zabránili ztrátám vody v důsledku odpařování. Nasazený kryt také zabraňuje znečištění od spadaného listí, ptáků a hmyzu. Kryt výrazně zlepšuje energetickou účinnost tím, že pomáhá regulovat teplotu vody. To pomáhá snižovat vaše účty za elektřinu.

4. SMĚŘUJTE TRYSKY POD VODNÍ HLADINU

Nejzřejmějším způsobem, jak šetřit vodou, je udržovat ji uvnitř vířivé vany. Pokud nejsou trysky namířeny pod rysku ponoru, může část vody vystříknout ven. Časem by to mohlo vést ke ztrátám vody.

5. PŘED POUŽITÍM SE OSPRCHUJTE

Přestože váš systém péče o vodu odstraní nečistoty z vody i Vy můžete udělat něco pro to, abyste zabránili dalšímu znečišťování vody. Doporučujeme se před vstupem do vířivky rychle opláchnout, abyste z těla odstranili oleje, pot a deodoranty a z plavek stopy mýdla.

6. VODU Z VÍŘIVKY POUŽIJTE NA ZAHRADĚ

Vodu z vířivky můžete použít k zalévání (nejedlých) rostlin, splachování toalet a k mytí auta, terasy nebo domu. Pokud plánujete takto použít vodu z vířivé vany, musíte ji nechat zakrytou tři dny bez přidání chemikálií.