Blog

Spa & Wellness

10 důvodů proč používat bazény Endless Pools

Dr. John Mullen začal s plaváním od 4 let. Vyvtvořil blog Swimming Science a stal se ředitelem provozu COR a studia sportovního výkonu v Santa Clara v Kalifornii. Nedávno se vydal do laboratoře FINIS Stroke Lab v nedalekém Livermore a vyzkoušel svůj plavecký bazén Elite Endless Pools®. Tady je jeho vyjádření:

Bazény Endless Pools® Original Series poskytují všechny výhody plavání v tradičním bazénu.  Zabírají méně místa a poskytují uživatelům celkově lepší zážitek. Není to bazén, který chcete použít na narozeninovou oslavu sedmiletého dítěte, ale je to bazén, který potřebujete pro cílenou výuku plavání a rehabilitační terapii. Mnoho sportovců a plavců všech věkových skupin používá bazény od Endless Pools pro nejlepší trénink.

Kdo používá bazény Endless Pools?

Vysokoškolské plavecké programy a olympijská tréninková zařízení denně využívají naše bazény k cílenému tréninku a výzkumu. Endless Pools poskytují příležitosti ke studiu bezpečnosti, výkonu a vytváření náročných cvičení. Každopádně využití těchto bazénů můžete i zkusit Vy. Zcela běžně si je lidé instalují do svých domovů či zahradu. Od olympijských plavců, zotavující se pacienty nebo běžné sportovce. Endless pools bazény využívají mnoho druhů plavců a sportovců jako jsou např.:

  • Pacienti zotavující se z operací nebo zranění
  • Triatlonisté
  • Běžci
  • Tenisoví hráči
  • Basketbaloví hráči
  • Fotbalisti a mnoho dalších..

"Není to bazén, který chcete použít pro narozeninovou oslavu sedmiletého dítěte" se zmiňuje Dr. Mullen o plaveckém bazénu Endless Pools.

Roger North, majitel bazénů Endless Pools od roku 2014, zjevně považuje bazény za mnohem všestrannější.
Poukazuje na to i jeho fotka z šestých narozenin jeho dcery Mabel.

Proč tolik lidí volí Endless Pool před tradičním bazénem?

Plavací vany Endless Pools nebo Swim Spa nabízí možnost protiproudu, podvodního běžeckého pásu, ale také možnost kombinace s vířivou vanou. Užívejte naplno pobyt venku na své zahradě, nebo v interiéru svého domu v bazénu s vířivkou v jednom.

Plavte, cvičte, trénujte, rehabilitujte a hlavně kvalitněji využívejte svůj volný čas strávený s rodinou a přáteli. Naše dokonale tvarované akrylátové plavací vany s hydromasážními sedátky, terapeutickými tryskami, plaveckým protiproudem pro kondiční plavání a podvodním běžeckým pásem změní Váš domov s možností celoročního cvičení, relaxace a především zábavy!

Níže můžete vidět 10 důvodů proč používat a zvolit produkty od Endless Pools:

1. Uživatelé si mohou nastavit rychlost dle aktuální formy

Endless Pool bazén má protiproud o výkonu 5 hp, kterou si uživatelé mohou upravit dle sebe a aktuální plavecké formy. Úprava rychlosti poskytne sportovci možnost zlepšení. Cvičení protiproudu zvyšuje rychlost a výkon ve vodě. Také spalujete více kalorií, ale je to jednodušší pro tělo i klouby.

2. Zvyšuje vědomí těla

Bazény mají ve spodní části zrcadlo, které umožňuje plavcům sledovat jejich cvičení a mechaniku těla. Pozorování těla, když je v pohybu, umožňuje sportovcům okamžitě řešit problematické pohyby a polohy.

3. Umožňuje cílené školení

Trenéři mohou sledovat každý pohyb v bazénu. Tím, že plavete na místě kvůli silnému protiproudu, mohou trenéři lépe analyzovat a pracovat tak na problematické oblasti. Díky tomu mohou trenéři cílit na určitou oblast a podle toho upravit trénink. Cílené školení zlepšuje dopad a efektivitu cvičení.

4. Umožňuje trenérům poskytovat okamžitou zpětnou vazbu

Trenéři nikdy nemusí běhat po bazénu nebo ztrácet kontakt se sportovcem. To umožňuje trenérům sledovat každý pohyb. Poloha a výška bazénu umožňuje trenérům ihned napravit problémové pohyby a techniky pouhým natažením přes stranu bazénu.

5. Žádné zatáčky a zastavování kvůli ostatním plavcům

Bazén je kompaktní, ale proud z něj dělá nekonečný tréninkový prostor. Jedná se o prostor, který nemá dráhy ani ostatní plavce. Protiproud od Endless Pools je tajemstvím úspěchu. Plavání proti proudu Vám tak poskytne plně se soustředit na formu a Váš výkon.

 

6. Umožňuje triatlonistům cvičit v realistických vodních podmínkách

Triatlonisté zřídka zažijí během závodu hladkou vodu. Proto někteří triatlonisté raději nekoupají v tradičních bazénech. Prostor je příliš malý a vodní podmínky nejsou stejné jako u otevřené vody. Triatlonisté místo toho volí Endless Pool, protože mohou napodobovat podmínky otevřené vody. Současný odpor poskytuje triatlonistům příležitost přizpůsobit plavecký trénink jejich potřebám. Endless Pool také umožňuje triatlonistům snadno pracovat na Brick Session a Transition bez bolesti hlavy způsobené tradičními bazény.

7. Poskytuje cvičení s nízkým dopadem pro všechny věkové kategorie a schopnosti

Endless Pool je nejen ideální pro sportovce, ale je také skvělou volbou pro lidi, kteří zlepšují svou kondici. Endless Pool bazén lze upravit tak, aby vyhovoval různým tréninkovým fitness potřebám a schopnostem.

8. Sportovci a trenéři mohou sledovat shromážděná data

Sportovec a trenér při každém plavání pracují bok po boku, aby zlepšili techniku a mechaniku těla. Kromě zrcadla a proudu mohou sportovci a trenéři sledovat shromážděná data o plavání pomocí senzorů a kamer. Data lze použít ke zlepšení výkonu a snížení počtu zranění. Trenér může ručně měnit rychlost, což mu umožňuje pozitivně manipulovat s tréninkem.

9. Poskytuje uživatelům terapeutické výhody

Bazén nejen zlepšuje výkon a mechaniku těla, ale má také terapeutický přínos. Endless Pool lze také vyhřívat, aby podporovaly relaxaci a zlepšily regeneraci svalů.

10. Pomůcky v rehabilitaci a terapii

Benefity bazénů Endless Pools přesahují zlepšování výkonu v konkrétním sportu a zvyšování vytrvalosti. Endless Pool bazény pomáhají při rehabilitaci a zotavení. Když sportovec utrpí zranění, vodní terapie může zvýšit flexibilitu, zlepšit rovnováhu, zmírnit bolest, otoky a podpořit průtok krve do zraněných oblastí.

Shrnutí bazénů Endless Pools

Celkově Endless Pool poskytuje nepřeberné množství nástrojů pro plavce. Hlavní nevýhodou Endless Pool je nepatrný rozdíl mezi plaváním v bazénu a motorovým plaváním. Pokud však hledáte bazén s umělým kvalitním protiproudem, Endless Pool je elitní a nejlepší volbou!

Náš profesionální team Spa & Wellness je Vám plně k dispozici, doporučí tu nejvhodnější variantu, probere technické možnosti a navrhne to nejlepší možné řešení. Zároveň nabízíme možnost testování v našem privátním wellness centru na adrese Kodaňská 1509/73, Praha 10 – Vršovice. Neváhejte a využijte tuto jedinečnou příležitost již dnes, rezervujte si naše testovací wellness a přijďte s celou rodinou…

Rezervace testování: Tel: +420 605 440 544, Email: office@virivkysauny.cz